AbessinierIntro

Johannes C. Bjerg, 1914-1915, bronze. Abessinier er et af Johannes C. Bjergs hovedværker, præget af de kunsterne han mødte under sit ophold i Paris 1911-1914. Abessinier er fremstillet i tre eksemplarer. Et af eksemplarerne står i dag på Statens Museum for Kunst.

''Publiceret''

Johannes C. Bjerg er dansk billedhugger (1886 - 1955). Bjerg er født i Ødis, som søn af Gårdejer Jep Clausen B. og Mette Cathrine Bundsgaard. Han blev udlært billedskærer i Kolding i 1907. Året efter endt uddannelse flyttede han til København. I perioden 1911-1914 boede han i Paris, hvor han udviklede sit kunstneriske virke og blev inspireret af de moderne strømninger i samtiden. Ved starten af 1. verdenskrig vendte Bjerg hjem og skulle snart opleve sit store gennembrud med skulpturen''' Abessinieren. '''Johannes C. Bjergs smukke skulpturer kan opleves i byer over hele landet, men nogle af de mest berømte er i dag at finde i Koldings byrum.

Skulpturen tilhører Kolding Kommune.

Installationen er en del af kunstprojektet '''Genfortælling''' hvor ti skulpturer i Kolding midtby sættes i en ny midlertidig ramme. Formålet er at skabe fornyet opmærksomhed om den kunst, som byen har at byde på, og som man med tiden kan komme til at overse. Denne genfortælling er lavet af Josephine Graff & Anne Voigt. Statuens ansigtet smelter ned i hænderne og bliver et billede på, hvordan et utal af muligheder og valg kan ende med at tynge et sind. Abessinieren genfortalt som et ungt menneske der oplever et voksende pres af til- og fravalg. ''Du kan stemme på den genfortælling, der er din favorit. ''Stem på genfortællingen af '''Abessinier '''ved at sende en SMS til 1272 med koden: “Gen 1” Læs mere om kunstprojektet på [https://www.kolding.dk/genfortaelling kolding.dk/genfortaelling] Kunstprojektet kan opleves i perioden 7. juni - 7. juli 2019.