Kloge Søren


Homøopatisk husapotek (Foto: Kasse med indhold), der har været ejet af gårdmanden Søren Christensen (1843-1925) fra Frørup, også kaldet 'Kloge Søren'. Husapoteket findes nu på Møntergården i Odense.


Homøopatisk husapotek (Foto: Låg med indholdsfortegnelse), der har været ejet af gårdmanden Søren Christensen (1843-1925) fra Frørup, også kaldet 'Kloge Søren'. Husapoteket findes nu på Møntergården i Odense.


Homøopatisk husapotek (Foto: Kasse, kranie, skaller, fotografi) der har været ejet af gårdmanden Søren Christensen (1843-1925) fra Frørup, også kaldet 'Kloge Søren'. Husapoteket findes nu på Møntergården i Odense.

Intro

I Frørup boede i mange år Kloge Søren. Kloge Søren - gårdmanden Søren Christensen (1843-1925) - var en af mange kloge mænd og koner på landet, som kunne hjælpe syge folk. Kloge Søren benyttede sig især af homøopati i sine kure.

Kloge mænd og koner
Langt op i tid var der kun ganske få læger, og de boede ofte i byerne. Som regel kostede det desuden penge at få dem til at komme. Derfor var det almindeligt på landet at opsøge kloge mænd eller koner, der på forskellig vis kunne hjælpe folk, der var syge eller led af forskellige dårligdomme.

Denne lokalitet er en del af udstillingen 'Fyn - midt i verden', der kan ses på Møntergården i Odense.