Siddende pige


Intro

Elise Heide Jørgensen, 1953, bronze. Opstillet i Forevisningahaven ved Sct. Jørgens Gård, i 1956. Skænket til Kolding Kommune af Spare- og Lånekassen for Kolding by og Omegn i 1956 i anledning af 100 året for stiftelsen af Sparekassen.

En unge kvinde sidder foroverbøjet og rører ved sine tæer. Hun er fremstillet i en naturalistisk stil, men figuren peger også fremad mod noget mere moderne. Pigens attitude og det skulpturelle formsprog leder tanken hen på billedhuggeren Auguste Rodins (1840-1917) udtryksfulde skulpturer.

''Publiceret''

Installationen er en del af kunstprojektet '''Genfortælling''' hvor ti skulpturer i Kolding midtby sættes i en ny midlertidig ramme. Formålet er at skabe fornyet opmærksomhed om den kunst, som byen har at byde på, og som man med tiden kan komme til at overse. Denne genfortælling er lavet af Erik Valter. Skulpturen er viklet ind i et blød trådnet så pigen sidder inde i et bur. Et billede på trangen til at lukke en uoverskuelig verden ude med mure, hegn og tråd. Mure kan dog ende med at skabe et fængsel frem for et værn. ''Du kan stemme på den genfortælling, der er din favorit. ''Stem på genfortællingen af''' Siddende Pige '''ved at sende en SMS til 1272 med koden: “Gen 10” Læs mere om kunstprojektet på [https://www.kolding.dk/genfortaelling kolding.dk/genfortaelling] Kunstprojektet kan opleves i perioden 7. juni - 7. juli 20