Skulptur af Karl Åge Riget

Intro

Karl Åge Riget, 1990, rustfrit stål. Opstillet i 1990 foran den tidligere Teknisk Forvaltning, Ålegården 4, nu opstillet på Nytorv foran By- og Udviklingsforvaltningen.

Karl Åge Riget (1933-2001) var maler og billedhugger med et stort portefølje af arbejder udstillet i det offentlige rum. Riget er kendt for farverige og geometriske kunstværker. Riget er født nær Århus, men i 1960'erne blev han ansat som malersvend i København. Her blev maskiner og maskindele de foretrukne motiver i hans malerarbejde. Gennem disse arbejder nærmede Riget sig det konstruktive maleri, hvor trekanter, kvadrater, tal og cirkler i forskellige størrelser er sat sammen på forskellige måder. Rigets stringente skulpturer i enten metal eller sten er næsten som en levendegørelse af de geometriske motiverne fra hans farverige malerier.

Installationen er en del af kunstprojektet '''Genfortælling''' hvor ti skulpturer i Kolding midtby sættes i en ny midlertidig ramme. Formålet er at skabe fornyet opmærksomhed om den kunst, som byen har at byde på, og som man med tiden kan komme til at overse. Denne genfortælling er lavet af Mogens Leander. Installationens organiske materialer skaber kontrast til den stramme geometriske figur. Formen leder tankerne hen på Pagtens Ark eller et gravmæle hvor noget dyrebart søges beskyttet fra omverden. '' '' ''Du kan stemme på den genfortælling, der er din favorit. ''Stem på genfortællingen af '''Skulpturen af Karl Åge Riget''' ved at sende en SMS til 1272 med koden: “Gen 3” Læs mere om kunstprojektet på [https://www.kolding.dk/genfortaelling kolding.dk/genfortaelling] Kunstprojektet kan opleves i perioden 7. juni - 7. juli 2019.