Svømmepigen


Intro

August Kiel, 1940, granit. Skulpturen af en ung rank og afklædt kvindefigur, står parat til at foretage et udspring. Hun er fremstillet i en forenklet stil, med referencer til tidlige græske menneske skildringer.

August Keil (1904 - 1973) søgte som oftest den forenklede, asketiske naturalisme, hvor han i de store formater til en vis grad var inspireret af den græske og egyptiske kunst med dens strenge, faste form og et enkelt dominerende linjeforløb. Mindesmærket for''' De forulykkede fiskere''' og monumentet for '''Th. Stauning''' må fremhæves som hans hovedværker. I mindre arbejder ses ofte en intuitiv opfattelse af bevægelse, hvor overfladen er levende og vibrerende i lyset. I hans portrætbuster er fysiologien enkel, stram og veldefineret. Efter rejsen til Egypten i 1955 interesserede Keil sig mere og mere for den todimensionelle kunst. Keil har malet et utal af akvareller, men han har også udført billedtæpper, som er stærkt farvede med et linjeforløb, der nærmer sig det abstrakte. Dette gælder også for hans store freskomaleri Fiskerbåde på Nilen ved solnedgang.

Installationen er en del af kunstprojektet '''Genfortælling''' hvor ti skulpturer i Kolding midtby sættes i en ny midlertidig ramme. Formålet er at skabe fornyet opmærksomhed om den kunst, som byen har at byde på, og som man med tiden kan komme til at overse. Denne genfortælling er lavet af Erik Valter. Skulpturen er viklet ind i gaze og gips. Hun forpupper sig i sin egen verden, som en mumie der ikke tåler forandring. En mumie uden aldring eller liv. En kommentar til dyrkelsen af den perfekte krop. ''Du kan stemme på den genfortælling, der er din favorit. ''Stem på genfortællingen af''' Svømmepigen '''ved at sende en SMS til 1272 med koden: “Gen 8” Læs mere om kunstprojektet på [https://www.kolding.dk/genfortaelling kolding.dk/genfortaelling] Kunstprojektet kan opleves i perioden 7. juni - 7. juli 20