Ved Vejen


Skulpturen på sin nye placering ved Nordea, Kolding Åpark 2.


Foto flytteferniseringen 26. oktober 2017.

Intro

Hans August Andersen, 1981, hvid beton. Skulpturen er inspireret af dens placering tæt ved byens gamle indfaldsvej. De buede former kan ses som en omvendt broprofil, men også de berømte guldhorn har været i kunstnerens tanker, da han skabte skulpturen.

Skulpturen var tilbage i 1981 en gave fra Sparekassen SDS til Kolding Kommune. Senere blev Sparekassen SDS til Nordea, da de fusionerede med to andre banker. Skulpturen blev oprindeligt opstillet på en placering ved SDS' afdeling i Kolding, på hjørnet af Karolinegade og Sydbanegade. Den måtte dog vige pladsen til fordel for nye p-pladser ved Sydbanegade. Kulturudvalget har derfor peget på en ny placering og det er i Design City foran Nordea ud mod Østerbrogade.

I efteråret 2017 måtte skulpturen vige sin plads til fordel for nye p-pladser ved Sydbanegade. Kolding Kommunes daværende Kulturudvalg pegede i den forbindelse på en ny plads i Design City, foran Nordea og på Bjert Invest's ejendom med placering ud mod Østerbrogade. Ved ferniseringen d. 26. oktober 2017 deltog Hans August Andersens datter Karen Helene Andersen.